Corona Döneminde Beslenme
top of page

Corona Döneminde Beslenme


Corana virüsünden dolayı hem kendimize her zamankinden daha iyi bakmamız gereken hem de evden çıkamadığımız bu dönemde beslenmemize daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bir yandan bağışıklığımızı güçlendirirken bir yandan da sağlıksız besinlerden uzak durmalıyız.



Vücudumuza aldığımız sağlıksız besinler bizi güçlendirmemekle birlikte aynı zamanda kilo almamıza ve mutsuz hissetmemize sebep olacaklar. Bunun için bazı önerilerimiz var:


1. Yemeklerinizi dışarıdan söylemek yerine kendiniz hazırlayın

Evde yemek yiyen insanların şeker hastalığına yakalana risklerinin daha az olduğu yapılan araştırmalar sonucu bulunmuş. Aynı şekilde toplam aldıkları kiloların da daha az olduğu bulunmuş. Ama tabii ki evde ne yediğimiz de çok önemli.


2. Sağlıklı yağlar tüketin

Kızartma yerine fırında pişirme, haşlama gibi yöntemleri daha çok tercih etmek çok daha sağlıklı olacaktır. Bunun yanında kullandığınız yağ da çok önemli. Sağlıklı yağların birçok faydası olduğu da saptanmıştır. Bu yağlardan zeytinyağının mucizelerini herkes az çok biliyordur. Hem lezzetli, hem sağlıklı hem de erişilebilir bir sağlıklı yağ alternatifi olan zeytinyağını yaptığınız her yemekte kullanabilirsiniz. Hatta zeytinyağıyla kek gibi tatlıları bile yapabilirsiniz. Hem yediğiniz şeyi hafifletir hem de size sağlıklı bir alternatif sunar.


3. Kullandığınız tuzu azaltıp baharatlara yönelin

Ne kadar yemek yapsanız da tuzsuz olunca bir anlamı olmuyor. Ama fazla tuz kullanmanın zararları da herkes tarafından biliniyor. Buna çözüm olarak baharat kullanımını arttırabilirsiniz. Başta tuzun yerini tutmuyormuş gibi gelse de alıştıkça hem hoşunuza gidecek hem de tuzdan daha az miktarda kullanıp daha güzel bir tat aldığınızı fark edeceksiniz.


4. Kahvaltılarınızı keyif anına çevirin

Evde kaldığımız bu dönemde yaptığımız şeylerden keyif almak çok önemli. Kahvaltı da keyif anına dönebilecek anlardan biri. Tüm ailenin bir arada olduğu ve sosyalleştiğimiz kahvaltıları hem keyifli hem de sağlıklı bir yere çevirebiliriz. Bunun için sayfamızdaki kahvaltılık bölümüne bakmanızı öneririz.


5. Makarnaya muadil

Bu süreçte bol bol makarnalar yapılıyor ve yeniyor. Ama sürekli makarna yemek de çok sağlıklı değil. Ara sıra sağlıklı bir alternatif olarak el yapımı erişte yiyebilirsiniz. Lezzetli ve sağlıklı bir alternatif olacaktır.


Dışarıyla mümkün olduğu kadar az temas etmeye çalışın. Kadınlarınelinden.com olarak sizin için hem sağlıklı hem de dışarı çıkmanıza gerek olmayacak alternatifler sunmaya devam edeceğiz!


133 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page