Sağlıklı ve Doyurucu Fit Salata Tarifleri
top of page

Sağlıklı ve Doyurucu Fit Salata Tarifleri

Hoşgeldin Ekim… Yeni bir mevsim, değişen hava durumu ve iklim ile doğada farklı renkler bekliyor olsa da bizi; COVID-19 dolayısıyla hala birçok çalışanın, öğrencinin ve çocukların hep birlikte evde vakit geçirdiği bir dönem yaşamaya devam ediyoruz. Diyete başlamak yerine vaktinizin çoğunu evde kalarak geçirdiğiniz için kendinizi küçük molalar esnasında bile mutfakta, devamlı yemek yeme halinde buluyorsanız kulübe hoşgeldiniz! 👯



Bu küçük kaçamakları sağlıklı ve doyurucu doğal soslu salata tarifleri ile doldurmak, evdeyken fit kalmak, yeni mevsimi hem sağlıklı hem de lezzetli bir diyet ile karşılamak istiyorsan bu yazı tam sana göre.


University College London (UCL)’den Klinik Beslenme ve Halk Sağlığı yüksek lisansı eğitimi almış, eğitimi sırasında aynı zamanda Gastronomi ve Mutfak Sanatları yan dalı ile gastronomi alanında yetkinlik kazanmış ve güncel olarak Oxford Üniversitesi’nde Davranışsal Bilimler eğitimini sürdüren Uzman Diyetisyen Gizem Acar'ın Kadınların Elinden için oluşturduğu, birbirinden farklı organik, doğal ve sağlıklı gıdalarla hazırlanan doyurucu ve sağlıklı salata tariflerini ister öğle yemeği ve akşam yemeği gibi ana öğünde tüketebilir istersen de öğün aralarına sağlıklı alternatifler olarak düşünebilirsin. Böylelikle kalori hesabı yapmadan, doğal çeşnilerle ve organik salata soslarıyla tatlandırılmış iştah açan ve görüntüsü bile mutlu eden fit salatalarla gün içerisinde enerjini yükseltebilirsin. Üstelik salatanı hazırlamak için kolları sıvadığında tek ihtiyacın olan tüm doğal ve organik salata soslarını senin için tek bir pakette topladık: Kadınların Elinden Salata Paketi💃



Siyah Sarımsak Soslu Narlı Cevizli Roka Salatası



İlk olarak Uzakdoğu’da “uzun yaşamın sırrı” olarak adlandırılan, içerdiği yüksek miktarda antioksidan ile kanser hastalığına karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren mucizevi siyah sarımsağın sos olarak başrolü üstlendiği bir diyet salata tarifi ile başlıyoruz.


Siyah sarımsak sosu için malzemeler:

3 diş siyah sarımsak – ezip iyice doğranmış

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1 tutam tuz


Salata Malzemeleri:

1 demet roka

½ su bardağı fesleğen yaprağı

1 su bardağı cherry domates

½ su bardağı ceviz içi (iri kıyılmış)

½ su bardağı nar

Üzerine gezdirmek için organik nar ekşisi


Hazırlanışı

Siyah sarımsak sosu için malzemeleri küçük bir mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar karıştırın (gerekirse biraz su ile inceltin) ve dilerseniz baharatlarla harmanlayın. İyice yıkadığınız rokaları ve fesleğen yapraklarını doğrayıp geniş bir salata kasesine alın. Cherry

domates, ceviz ve narı ilave edin. Sosu ekleyin, iyice harmanlayın. Üzerine organik nar ekşisi gezdirin. Bu fit tarif ile yeşil ve kırmızının müthiş uyumu gözünüze hitap ederken doyurucu bir diyet salata öğününüze harika bir alternatifi olacak. Afiyet olsun!



Kurutulmuş Domatesli Salamura Çökelek (Sürk) Salatası


Bir sonraki sağlıklı ve doyurucu salata tarifimiz ise protein yönünden oldukça zengin olması sebebiyle sporculara, düzenli spor yaparak sağlıklı kilo vermek isteyenlere, sağlıklı ve fit bir vücuda diyete uygun sağlıklı salata tarifi ile ulaşmak isteyenlere hitap ediyor. Bu sefer sahneyi salamura çökelek (yöresel ismiyle sürk) alırken organik nar ekşisi ve soğuk sıkım zeytinyağı ise vazgeçilmez salata sosu olarak sofrada her zamanki yerini alıyor.


Malzemeler


3 adet salamura çökelek (sürk peyniri)

3-4 yemek kaşığı kurutulmuş domates

Birer demet maydanoz ve roka, çeyrek demet taze nane (iyice doğranmış)

1 yemek kaşığı organik nar ekşisi


Hazırlanışı:

Yeşillikleri iyice doğrayıp salata kasesine alın. Kurutulmuş domatesleri yarım ay şeklinde doğrayın. Organik soğuk sıkım zeytinyağı ve organik nar ekşisini sos olarak ilave edip güzelce karıştırın. Bu aşamada nar ekşisinin gerçekten sadece nar taneleriyle hazırlanması, hiçbir koruyucu ve katkı maddesi içermemesi, nar ekşisi sosu değil %100 organik nar ekşisi olması oldukça önemli. Üstüne 3 top sürk peynirini de ekleyip servis edin. Dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. İçerdiği yüksek protein oranı ile küçük porsiyonlarla bile günlük protein ihtiyacınızın önemli bir kısmını karşılayacak, sporcu diyeti reçetesine uygun Hatay’ın geleneksel lezzeti salamurada bekletilmiş sürk çökeleğin nar ekşisi ile uyumu sizi şaşırtacak. Lezzetli, sağlıklı ve nar ekşili salata yoğun tempolu günlerde bile son derece fit ve enerjik kalmanıza destek olacak. Afiyet olsun!



Salamura Dağ Kekiği (Zahter) ile Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası



Son salata tarifini dilerseniz akşam yemeklerinde ana menünün yanında aperatif bir meze olarak tüketebilir; dilerseniz de öğle arasını diyet menünüze uyacak özel baharat ve salata sosuyla tatlandırılmış lezzetli mi lezzetli fit, sağlıklı ve doyurucu bir salata ile değerlendirebilirsiniz. Sahneyi bu kez salamura dağ kekiği (yöresel adıyla zahter) alıyor!



Malzemeler


2 adet közlenmiş kırmızı biber (küçük küçük doğranmış)

½ demet maydanoz

1 diş siyah sarımsak (ezilmiş)

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı organik nar ekşisi

Dilediğiniz baharatlar

Dilerseniz üzerine 2-3 yemek kaşığı lor peyniri


Hazırlanışı:

Salamura dağ kekiği (yöresel adıyla zahter) ve maydanozu ince kıyım doğrayın ve bir karıştırma kasesine alın. Sos olarak organik soğuk sıkım zeytinyağı, organik nar ekşisi, siyah sarımsak ve tuzu ilave edip karıştırın. Üzerine küçük küçük doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ilave edin, dilediğiniz

baharatlarla harmanlayıp servis edin. Ek olarak 2-3 yemek kaşığı lor peyniri serpiştirebilirsiniz. Ülkemizin coğrafi işaretli bir ürünü olan Hatay yöresinin dağlarından sofranıza uzanan salamura dağ kekiği (yöresel adı ile zahter) ile tatlandırılmış, diyet yapanlara ve fit alternatiflerle beslenenlere tavsiye edilen bu sağlıklı ve doyurucu salata tarifine bayılacaksınız. Salatalık sos malzemelerinin tümünü ise Kadınların Elinden salata paketi içerisinde bulabilirsiniz. Afiyet olsun!


Kadınların Elinden doğal ve organik salata soslarıyla hazırlayacağınız, diyet programlarına uygun sağlıklı salataları bambaşka bir lezzet boyutuna taşıyabilirsiniz. İçerisinde gençlik iksiri soğuk sıkım zeytinyağı, muhteşem aromalı organik nar ekşisi, her derde deva zahter, kekik suyu, elma sirkesi, besin değeri yüksek siyah sarımsak olan salata paketine Kadınların Elinden güvencesi ile tüm Türkiye’ye hızlı teslimatla sahip olabilirsiniz.


Bol yeşillikli, doğadan renklerle sofranızı süsleyen, Kadınların Elinden organik ve doğal salata soslarıyla hazırlayacağınız sağlıklı salata kaselerinizi Instagram’da @kadinlarinelindencom’u etiketleyerek paylaşabilir, sağlıklı, fit ve diyet tarifler paylaşarak başkalarına da ilham verebilirsiniz. Salatanın mutlulukla muhakkak bir ilgisi olmalı 😋







bottom of page