Yaşlılar Coronadan Nasıl Korunurlar ? Coronadan Korunma Yolları ?
top of page

Yaşlılar Coronadan Nasıl Korunurlar ? Coronadan Korunma Yolları ?

Güncelleme tarihi: 25 Ağu 2020



Yaşlılar Coronadan Nasıl Korunurlar ?Tüm dünyayı etkileyen ve telaşa sürükleyen corona virüsü aslında en çok yaşlılarımızı endişelendiriyor. En riskli ve savunmasız grup olan bu grup için tedbirleri daha sıkı almak gerekiyor. Bu süreci daha sağlıklı geçirebilmek için uzmanlarımızın bazı önerileri var.

Corona virüsünün ortaya çıkmasıyla birlikte beslenmenin önemi daha da arttı. Bağışıklığımızı yüksek tutmak için beslenmemize her zamankinden daha çok dikkat etmeliyiz. Ve bunu yaş grubu yüksek olan ve risk grubu olarak da geçen kişiler daha da özenle yapmalı. Peki o zaman nasıl beslenmeliyiz?  


Uzmanlar koronavirüs tehlikesi konusunda yaşlıların, bakıma muhtaç kişilerin ve engellilerin özel korumaya ihtiyacı olduğuna dikkat çekiyor.

  • Özellikle yaşlıların, büyükanne ve büyükbabaların ve ailelerinin alışkanlıklarını gözden geçirmesi gerekiyor.

  • Bu çerçevede toplu taşıma araçlarından uzak durulması çok önemli 

  • Kişilere belli mesafede durulması gerektiği de vurgulanıyor

  • Sarılmalardan ve kalabalık boş zaman etkinliklerine katılmaktan uzak durulması gerektiğini ifade ediyorlar uzmanlar.

  • Öte yandan, yaşlıların kaygılarıyla baş başa kalmaması, gerek alışveriş işlerinde gerekse sağlık hizmetlerinde desteklenmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Çoğumuz öğünlerimize çok dikkat etmez ve sık sık öğün atlarız. Bu durum yaşlandıkça olumsuz etkilerini arttırır. Yaşlandıkça bağırsaktaki enzim ve emilim kapasitesindeki azalma ve yavaşlama besinleri daha fazla öğüne (5-6 öğün) bölmeyi gerekli kılar. 


13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page